HÉ, PSSST!

Hier alvast een ‘tipje van de sluier’ ;)

11 sep

“Als het aan mij ligt blijft het niet bij dit boek”

Ik moet mezelf nog af en toe in mijn arm knijpen, het lijkt wel een droom: mijn boek ‘In perfecte conditie’ is officieel gepresenteerd!

Op 3 september startte de officiële verkoop, maar afgelopen maandag was de boekpresentatie. Bijna honderd mensen waren in Studio Pistache aanwezig, de sfeer was geweldig. En als kers op de taart kondigde de acquirerend redacteur van uitgeverij Carrera aan dat er al een DERDE druk aan komt!

Ik had dit ruim anderhalf jaar geleden nooit durven dromen

Ik had dit ruim anderhalf jaar geleden nooit durven dromen. Begin 2014 dacht ik steeds vaker na over het publiceren van een boek, ik kreeg zoveel vragen op social media wát ik precies at. Een paar jaar eerder was ik al begonnen met het aanpassen van mijn voeding. Ik werd hierdoor geïnspireerd door een fysiotherapeut bij Amsterdam mij erop attendeerde dat goede voeding en fit zijn nauw met elkaar zijn verbonden. De echte omslag was in 2011.

Niet alleen wilde ik graag mijn voedingsschema’s delen met anderen, het leek me ook leuk om nog iets extra’s naast het hockey te gaan doen. Een blog leek me leuk, maar daar moet je elke dag iets voor schrijven, wil je het draaiend houden. Dat kost enorm veel tijd en die heb ik door het hockey simpelweg niet.

In totaal ben ik er tien maanden mee bezig geweest

Al snel kwam ik op het idee om mijn recepten en sportoefeningen te gaan bundelen tot een boek. Ik had het er soms over met Kim Lammers, die net als ik erg veel bezig is met gezonde voeding en krachttraining. Toch liet ik het rusten, want ik had het zo druk met hockey en had geen flauw idee waar ik moest beginnen. Laat ik het na mijn carrière maar doen, dacht ik.

Alles veranderde toen ik een half jaar later werd benaderd door mijn huidige uitgever Carrera. Of ik misschien een lifestyle boek met ze wilden maken. Toen ik ze voor de eerst de eerste keer ontmoette, vroeg ik hoe ze van mijn wens afwisten. Maar het was dus puur toeval. Vanaf het eerste moment lagen we ook op één lijn, wat ontzettend gemakkelijk werkte.

Het lijkt me ontzettend cool om een tweede deel te maken.

Ik heb wel direct aangegeven dat ik mijn tijd wilde nemen. Ik wilde het goed kunnen combineren met het hockeyen en die ruimte hebben ze me ook gegeven. In totaal ben ik er tien maanden mee bezig geweest en het ging met vallen en opstaan. Ik begon met de recepten. Ik heb hulp gekregen van culinair redacteur  Philippine van der Goes. Zij heeft me geholpen met het bedenken van de maaltijden.

Wat ik van tevoren niet had verwacht, is dat de meeste tijd in het bedenken van de verschillende oefeningen zou zitten.  Samen met Kaya Gezgin , die ik ken van zijn tijd als trainer van Amsterdam, ging ik aan de slag met de schema’s. Ik vond het ontzettend lastig te bepalen welke ik wilde opnemen in het boek. Ze moesten toegankelijk zijn voor iedereen: mensen die al lang sporten, maar ook die net beginnen. Daarnaast wilde ik per se dat de oefeningen thuis konden worden gedaan.  We hebben wel vijf versies gehad, maar uiteindelijk ben ik erg blij met het resultaat.

Ik hoop mensen te inspireren en aan te sporen tot een gezonde leefstijl

Inmiddels is het boek dus af en hoop ik mensen te inspireren en aan te sporen tot een gezonde leefstijl. En als het aan mij ligt, blijft het niet bij dit boek. Het lijkt me ontzettend cool om een tweede deel te maken. Maar dat zit er komend jaar zeker niet in. Het vergde enorm veel tijd en met het oog op de Olympische Spelen heb ik die extra ruime niet. Maar wie weet erna, eerst maar eens genieten van het resultaat.

Wil jij kans maken op een gesigneerd exemplaar? Maak dan een foto in jouw tofste sportoutfit en plaats ‘m op instagram onder de hashtag #inperfecteconditie en #winactie en wie weet heb jij over enkele dagen mijn boek in je handen!