HÉ, PSSST!

Hier alvast een ‘tipje van de sluier’ ;)

11 nov

Vijf tips om jou aan het sporten te krijgen

Deze week ben ik gastblogger op Amayzine.com en schreef ik een blog met mijn tips voor jou om zo fit mogelijk te worden.

Of ik altijd zin heb om te trainen? NEE, ik heb echt niet altijd zin om te trainen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk op het veld te staan of de sportschool in te duiken. Het schijnt zelfs zo te zijn dat je tijdens het sporten de stof endorfine aanmaakt, wat voor een gelukzalig gevoel zorgt. Ik denk dat ik wel kan stellen dat ik een lichtelijke endorfineverslaving heb. Neemt niet weg dat ik soms meer zin heb om lekker op de bank te blijven liggen of om op vrijdagavond uit eten te gaan in plaats van te trainen. What to do in deze situatie?

Er zijn talloze oefeningen die je prima buiten de sportschool kunt doen

Tip 1: Zoek een sportbuddy 

Spreek minimaal één keer per week met een vriendin af om te gaan sporten. En dan niet het ‘ik drink liever gin tonics dan dat ik ga sporten’-type, maar zoek de Sporty Spice in jouw vriendengroep. Zo’n type waar je je schuldig bij voelt als je jullie sportdate afbelt. Zo schuldig dat je je eigen vriend laat claimen (thuis chillend op de bank) dat het echt niet zo erg is dat je hebt afgezegd, toch? TOCH? Dat type dus. Check. Ik heb het geluk dat ik altijd met minimaal 16 teamgenoten op het veld sta. En als ik geen zin heb, chagrijnig of moe ben, zorgen zij er wel voor dat ik daar doorheen kom. Samen is altijd fijner dan alleen. Logisch, maar handel er dan ook naar.

Tip 2: Thuis aan de slag

Is het een ‘het regent buiten, binnen is het warm’-dag? Je wilt sporten maar je wilt de kou niet in? Ik voel je helemaal! Three things to do: 1 Zet je tv aan, 2 zoek je favo serie op Netflix en 3 pak een matje (als je geen matje hebt, een kleed of een aantal handdoeken op elkaar) en work it, baby! Er zijn talloze oefeningen die je prima buiten de sportschool kunt doen. Je gebruikt je eigen lichaamsgewicht, dus je hebt helemaal geen halters nodig. Lekker opdrukken met Harvey Specter (of Mike voor de liefhebbers, maar ik ben dus zwaar team Harvey) naast je op het beeldscherm.

“One good thing about music, when it hits you, you feel no pain” - Bob Marley

Tip 3: Workout-playlist

Onze reggaevriend Bob Marley zei ooit: “One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.” Kijk, dat moeten we hebben. Pak de oortjes uit je kast, zet je workout-playlist aan en je zult zien dat je je laat meevoeren. Heb je nog geen workout-playlist? Bij dezen help ik je een beetje op weg met wat nummertjes die bij ons in de kleedkamer op staan:
– Matt Simons – Catch & Release (Deepend Remix)
– Disclosure – Omen (Claptone Remix)
– Steve Aoki – Boneless
– PANG! – Walking in the sun
– Big Wild – Aftergold
– Florence + The Machine – Spectrum
– Disclosure – When a fire starts to burn

Tip 4: Nieuwe sportoutfit 

Koop een nieuwe super vette sportoutfit. Gek genoeg werkt dat als een malle. Ik betrap mezelf erop dat ik altijd even omkijk wanneer ik door het Vondelpark loop en een fanatieke hardloper voorbij zie komen met een compleet nieuw hardlooppak aan, hartslagmeter om de arm, hoge sokken aan en een tof petje op. Ik denk zelfs in een flits dat het een professionele sporter is. Doe mee aan dit zielige, doch enorm effectieve middel: koop een outfit en blow them away. Een beetje imponeren is goed voor iedereen.

Eerlijk is eerlijk: een uurtje wandelen is gezond, een vetverbrander en maakt gelukkig

Tip 5: Urban walking

Voor als je tijd hebt, maar geen zin als een dolle aan de gewichten te hangen: Urban walking. Lopen tot de zon opkomt. Neem een rugzakje mee met een flesje water en een kaki (de vergeten herfstvrucht) en stap de deur uit. Kijk om je heen. Observeer, leer van je omgeving. Van gelaatsuitdrukkingen, gevels en bladeren die van de bomen vallen. We zijn in een supersnelle sportmodus beland waar een marathon in New York soms niet eens als goed genoeg wordt ervaren. Dat is natuurlijk een goede en gezonde ontwikkeling, maar overtuig jezelf ervan dat een mooie stads- of streekwandeling ook goed genoeg is en geniet daarvan. Want eerlijk is eerlijk: een uurtje wandelen is gezond, een vetverbrander en maakt gelukkig.

Dit artikel komt van Amayzine.com