HÉ, PSSST!

Hier alvast een ‘tipje van de sluier’ ;)

26 nov

Het vliegtuig in naar Rio

Vandaag stap ik in het vliegtuig naar Rio de Janeiro. Samen met de andere meiden van Oranje gaan we een kijkje nemen bij het veld waar het volgend jaar tijdens de Olympische Spelen allemaal moet gebeuren. Daarna vliegen we naar Argentinië voor de Hockey World League. Maar eerst wil ik nog even terugblikken op de eerste competitiehelft.

Met Amsterdam gaan we als koploper de winterstop in. Zondag hebben we de eerste competitiehelft afgesloten met een prachtige overwinning. We wonnen van Push, dat op de laatste plaats staat, met 13-0! Het is de grootste zege in de Hoofdklasse aller tijden. Zij waren met hun hoofd misschien al bij de winterstop, terwijl wij juist heel veel zin hadden om nog één keer te knallen. We namen geen genoegen met 5-0, we bleven maar doorgaan. In de laatste drie minuten scoorden we nog drie keer.

Toch vind ik het niet goed voor de Hoofdklasse. Het verschil tussen de ploegen is te groot. Bijna alle internationals van Oranje spelen bij de clubs die in de top vier staan. Voor ons draait het eigenlijk vooral om de wedstrijden tegen Den Bosch, Laren, SCHC en om de play-offs. Toch heb ik elke zondag nog enorm veel zin in de wedstrijd. We werken er met de ploeg de hele week naartoe en ik voel de spanning nog steeds.

We hebben in korte tijd grote stappen gemaakt

De eerste competitiehelft hebben we het in ieder geval goed gedaan. Vanaf het begin van dit seizoen werken we met een nieuwe coach. Dat is altijd even afwachten, maar gelukkig klikt het met Rick Mathijssen tot op heden erg goed. De resultaten zijn goed en er is plezier. Vaak gaat dit hand in hand, heb ik inmiddels wel ervaren. We hebben in korte tijd grote stappen gemaakt. De goede resultaten hebben er mede toe geleid dat er veel speelsters zijn opgeroepen voor het nationale team.
Daarover gesproken… De komende dagen zitten we met Oranje in Rio de Janeiro! Ik kijk er naar uit. We gaan alvast kijken hoe het veld erbij ligt. Het stadion is nog in aanbouw. Ik ben echt héél erg benieuwd hoe het er nu uitziet. Het is dé plek waar het volgend jaar moet gebeuren.
Maar eerst de Hockey World League. Dat toernooi speelt zich af in Rosario in Argentinië. Het begint volgende week zaterdag, op 5 december. Ik heb mooie herinneringen aan Rosario, aangezien ik daar mijn eerste grote toernooi met Oranje heb gespeeld en gewonnen: de Champions Trophy in 2004. Destijds waren Maartje Paumen en Naomi van As ook al van de partij. Het WK van 2010 vond ook in Rosario plaats, maar helaas verloren we de finale van Argentinië.

Het is een belangrijk toernooi in de voorbereiding op de Spelen

Volgende week spelen we de openingswedstrijd tegen Duitsland. Dat gaat denk ik een mooie wedstrijd worden, omdat zij vaak de aanval zoeken. Daarna moeten we tegen Zuid-Korea, wat juist weer een stuggere tegenstander is. Het laatste duel van de poule spelen we tegen Nieuw-Zeeland. Uiteraard nemen we het toernooi erg serieus, het is een belangrijk toernooi in de voorbereiding op de Olympische Spelen. Daarnaast is ook het eerste toernooi onder leiding van het nieuwe begeleidingsteam met bondscoach Alyson Annan. We hebben de afgelopen weken hard getraind, maar uiteraard is er ook ruimte voor plezier.
Twee jaar geleden wonnen we de Hockey World League. Wat ons betreft is dat voor herhaling vatbaar.