HÉ, PSSST!

Hier alvast een ‘tipje van de sluier’ ;)

11 jan

Mijn goede voornemen voor 2016

Het mag duidelijk zijn wat mijn goede voornemen voor 2016 is. Ik wil er alles aan doen om goud te halen in Rio. Maar dat niet alleen…

Ik wil ook mega gaan genieten van de Road to Rio. Ik weet uit ervaring dat het ontzettend bijzonder is om de weg naar de Olympische Spelen mee te mogen maken. Natuurlijk zullen er ook zware en heftige momenten tussen zitten, maar het is (zeker achteraf) mooi om juist die momenten te delen met mijn teamgenoten. Daarnaast weet ik natuurlijk waar ik het voor doe.

We zullen er keihard voor moeten werken

2015 is een leerzaam jaar voor ons geweest. Er is veel gebeurd. Mensen verwachten dat wij altijd alles winnen. Dit jaar is maar weer eens gebleken dat niks vanzelf gaat. Op het EK hebben we van Engeland verloren en tijdens de HWL van Argentinië. Dat zijn de wedstrijden die ons het meest bijgebleven zijn, maar ook de wedstrijden waar we de meeste informatie uit gehaald hebben. We weten nu wat die landen tegen ons kunnen doen. Natuurlijk hebben we nooit gedacht dat we het goud al binnen hadden, een wake-up call was het dus zeker niet. Wij wisten het al, maar nu is het duidelijk voor iedereen: we zullen er keihard voor moeten werken.

We moeten niet vergeten dat we in 2015 ook mooie momenten hebben meegemaakt. De kwalificatie voor Rio bijvoorbeeld.. Dat was hét grote doel van de zomer. Daarnaast hebben we in november met hele team alvast een kijkje in Rio genomen. Man, wat bijzonder was het om met zijn allen op HET veld te hebben gestaan. En laten we de overwinning op Australië niet vergeten, toen de nummer 2 van de wereld. Na de grote teleurstelling twee dagen daarvoor, hadden we ons herpakt en wonnen we dik verdiend met 1-0. Dat is zeker iets om te onthouden.

We gaan de basis leggen voor de Olympische Spelen

Maar genoeg teruggeblikt, tijd om vooruit te kijken. Van het weekend zijn we met hele Nederlands team voor twee weken op trainingsstage naar Singapore vertrokken. Ik ben benieuwd, ik ben er nog nooit geweest. We gaan er veel wedstrijden spelen, tegen Australië, Duitsland en Zuid-Korea. Het is belangrijk voor de teambuilding, maar we gaan ook het nieuwe spelsysteem erin slijpen. En natuurlijk een stukje fitheid pakken. Oftewel: we gaan de basis leggen voor de Olympische Spelen. Het is immers nog maar 200-nog wat dagen.
Na die twee weken blijf ik met Naomi nog 4 dagen in Singapore. We hebben een hotelletje geboekt en gaan lekker aan het zwembad liggen. Even relaxen, want daarna begint de voorbereiding met Amsterdam op de tweede seizoenshelft alweer. Op 28 februari spelen we onze eerste wedstrijd na de winterstop en eind april zijn al de play-offs, iets om weer naar uit te kijken. Voorafgaand aan de Olympische Spelen staat de Champions Trophy in Londen nog op het programma. Ik hoop natuurlijk dat ik daar bij ben.

We geloven erin

We hebben in ieder geval nog zeven maanden tot de Olympische Spelen. In Rio moet alles perfect zijn. Als iedereen fit is, als alles klopt en iedereen haar optimale vorm haalt, maken we zeker een kans om goud te winnen. We geloven erin. We hebben het afgelopen jaar dan wel een paar keer verloren, we staan nog steeds met de beste speelsters van de wereld op het veld.