HÉ, PSSST!

Hier alvast een ‘tipje van de sluier’ ;)

5 feb

Zin om weer competitie te spelen!

Vanwege de winterstop en twee trips met Oranje had ik mijn teamgenootjes bij Amsterdam al sinds eind november niet meer gezien. Gelukkig is deze week de voorbereiding voor de tweede seizoenshelft gestart.

Het was best weer even wennen om met Amsterdam aan de slag te gaan. Een groot gedeelte van de meiden heeft in de winterstop zaalcompetitie gespeeld. Ze zijn derde geworden in de poule, een mooie prestatie! De internationals, waaronder ik, zijn in die periode twee keer met Oranje weggeweest, dus de eerste training deze week werd er vooral bijgepraat, haha. Ik heb erg veel zin om weer te beginnen. We gaan volgende week op trainingskamp naar Rome en beginnen op 28 februari, als koploper, aan de tweede seizoenshelft. We staan vijf punten voor op de nummer twee, dus we liggen goed op schema voor de play-offs!

Op zondag telt maar één ding en dat is winnen met de club

Dat de tweede seizoenshelft weer gaat beginnen, betekent ook dat ik op het veld tegenover een aantal teamgenoten van Oranje zal staan met wie ik doordeweeks train. Dat lijkt misschien gek, maar we zijn niet anders gewend. Natuurlijk gaan we op het veld met veel respect met elkaar om, zeker in een olympisch jaar. Maar op zondag telt uiteindelijk maar één ding en dat is winnen met de club. De afwisseling tussen Oranje en Amsterdam bevalt me erg goed. Het zijn heel verschillende ploegen waar je als speelster toch ook weer een andere rol hebt. Bij de club hebben we een gretige, talentvolle ploeg, dus ik ben benieuwd wat de tweede seizoenshelft ons gaat brengen!