HÉ, PSSST!

Hier alvast een ‘tipje van de sluier’ ;)

21 apr

Play-offs hebben altijd iets magisch

Een van de mooiste periodes van het seizoen is aangebroken: de play-offs! Afgelopen zondag sloten we de reguliere competitie officieel af als koploper. Dit betekent dat komende zondag ons eerste play-off-duel op het programma staat, om 12.00 uur spelen we uit tegen SCHC

De play-offs hebben altijd iets magisch: het vele publiek dat naar de wedstrijden komt kijken, het gevoel dat je als team nóg meer naar elkaar moet groeien en natuurlijk de spanning. Dit zijn de wedstrijden waar je het allemaal voor doet. Het is ook het moment waarop alle gekke rituelen van je teamgenootjes weer tevoorschijn komen.

Staat er iemand in de verkeerde rij, dan ontstaat er lichte paniek

Zoals je wellicht weet heb ik bij Oranje voor elke belangrijke wedstrijd een paar ‘moetjes’.  Zo moet ik samen met Naomi altijd de film The Notebook kijken. Na al die jaren bij Oranje kan ik ‘m inmiddels dromen. Bij Amsterdam heb ik gelukkig geen vaste of gekke rituelen. Dat was vroeger wel anders; steeds dezelfde sokken dragen, een bepaalde playlist luisteren, enz. Inmiddels heb ik deze rituelen redelijk kunnen laten gaan en beperk ik me alleen tot een vast ochtendritueel op zondagmorgen.

Ik vind het namelijk fijn om de tijd te nemen voor een goed ontbijt. Meestal sta ik rond 08.45 uur op, waarna ik naar de keuken ga om een grote kom havermout met zaden, fruit en rozijnen voor mezelf te maken. Wanneer ik naar de club rijd, eet ik nog twee boterhammen met jonge kaas of honing. Voor de wedstrijd pak ik ook nog een banaan en tijdens de wedstrijd een gelletje. Zoals je ziet eet ik aardig veel, maar inmiddels weet ik goed wat wel of niet voor mij werkt.

Eigenlijk zijn we gewoon een stelletje neuroten, haha

Hoewel ik zelf geen gekke rituelen heb, hebben we er met de ploeg wel een paar. Zo lopen we met de warming up altijd in drie rijtjes en houden we dezelfde volgorde van personen aan. Ook bij het afronden op doel is er een vaste volgorde. Staat er iemand in de verkeerde rij, dan ontstaat er lichte paniek. Vervolgens moeten we om onszelf lachen omdat we zo panisch bezig zijn. Ondertussen zorgen we er stiekem wel voor dat de volgorde snel weer wordt hersteld en het gaat zoals het ‘hoort’. Nu ik erover nadenk: eigenlijk zijn we gewoon een stelletje neuroten, haha.

Komende zondag zullen onze gekke rituelen in ieder geval weer te zien zijn wanneer de eerste wedstrijd van het competitietoetje op het programma staat. We hebben er als ploeg enorm veel zin in en zijn er ook 100 procent klaar voor. We gaan natuurlijk voor het landskampioenschap. Ben jij er zondag bij om ons aan te moedigen?