HÉ, PSSST!

Hier alvast een ‘tipje van de sluier’ ;)

4 mei

“Tijd voor een feestje in eigen huis”

Het afgelopen weekend kon niet beter uitpakken voor mijn club Amsterdam. Nadat wij ons zaterdag plaatsten voor de finale van de play-offs, pakten ook de mannen een finale-ticket. Best bijzonder!

Het is lang geleden dat de mannen en wij allebei in de finale stonden van het competitietoetje. Ik heb even research moeten doen: de laatste keer was in 2009. In dat jaar werden wij kampioen door Den Bosch te verslaan. De mannen verloren in drie duels van Bloemendaal.

Het was fijn om te zien dat ook in belangrijke duels alles klopt

Afgelopen weekend was het dus spannend op de club en nu kijken we met een goed gevoel uit naar de finales. Voor ons wacht donderdag de eerste wedstrijd in en tegen Den Bosch. De halve finales tegen SCHC hebben ons een extra boost gegeven. We draaiden met het team al goed, maar het was fijn om te zien dat ook in belangrijke duels alles klopt: we zijn fit en we kunnen elkaar gemakkelijk vinden. Tegen SCHC verdedigden we als een blok, waardoor we lekker veel konden aanvallen.

In de finales tegen Den Bosch beginnen we weer vanaf nul, dat beseffen we natuurlijk heel goed. We zijn als ploegen erg aan elkaar gewaagd. Zo beschikken beide teams over veel internationals, houden we van aanvallend hockey en scoren we gemakkelijk. Het beloven dus mooie wedstrijden te worden, helemaal omdat alle duels in een stadion worden gespeeld.  Na onze wedstrijd op HC Den Bosch kunnen de supporters door reizen naar OZ, waar de heren zullen strijden om het kampioenschap.

Kom alsjeblieft weer in grote getalen naar het stadion en schreeuw de longen uit je lijf

Aanstaande zaterdag spelen we allebei thuis op AH&BC. Het was afgelopen weekend fantastisch om te zien hoe onze club als een twaalfde man achter de teams stond. Dat maakt de play-offs toch altijd specialer: het clubgevoel wordt dan nóg meer versterkt. Kom alsjeblieft weer in grote getalen naar het stadion en schreeuw de longen uit je lijf. Dat zou een goed steuntje in de rug zijn naar hopelijk iets moois. Ik heb er in ieder geval al ontzettend veel zin in. Onze laatste play-off-finale was in 2013, toen we op Den Bosch ook kampioen werden. Nu hoop ik natuurlijk op een feestje in eigen huis. En het liefst een dubbel feestje.