HÉ, PSSST!

Hier alvast een ‘tipje van de sluier’ ;)

18 mei

The Road to Rio

Nog iets minder dan 100 dagen, dan is het zover. De Olympische Spelen in Rio de Janeiro! Ik krijg vaak de vraag hoe het gaat met de voorbereidingen, dus lijkt het me een mooie manier om in deze blog mijn ervaringen met jullie te delen.

De afgelopen weken stonden vooral in het teken van de play-offs die ik met Dames 1 van AH&BC heb gespeeld. Hier zijn we geëindigd op de tweede plaats. De komende dagen ben ik aan het genieten van een vakantie in Italië, zodat ik mezelf helemaal kan opladen voor het evenement van het jaar: de Olympische Spelen. Zodra ik terug kom van vakantie zal ik me de komende periode helemaal hierop focussen. Dit houdt in: iedere dag trainen en intensieve sessies met het Nederlandse damesteam. Hier heb ik onwijs veel zin in, want zoveel hebben we elkaar de laatste tijd niet gezien.
De verwachtingen van buitenaf liggen hoog, dat wil zeggen dat er vanuit wordt gegaan dat we die gouden plak halen. Tactisch gezien staan we er goed voor en daarbij hebben we nog een flinke tijd om dit nog meer aan te scherpen. In voorbereiding op de Olympische spelen zullen we in juni een aantal interlandwedstrijden spelen tijdens de Rabo Super Serie. Dit is een hele goede oefening om te zien hoe het team op elkaar is ingespeeld en waar we nog aan moeten werken.

Er wordt vanuit gegaan dat we die gouden plak halen

Ook zullen we komende tijd onze concurrenten onder de loep nemen. Argentinië, Australië, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Korea en China zijn de landen die de meeste aandacht krijgen. Wie zitten er in het team, waar zijn ze goed in en waar kunnen wij ze op ‘pakken’? Vervolgens vertrekken we eind juli naar Rio de Janeiro, zodat we voldoende tijd hebben om te wennen aan tijds- en temperatuurverschil en om het Olympisch dorp te verkennen. Of ik zenuwachtig ben? De spanning begint een beetje toe te nemen, zeker nu ik het er over heb, maar over het algemeen ben ik redelijk ontspannen. Eén ding staat vast en dat is dat ik er zin in heb! Inmiddels weet ik dat ik ook vooral van de weg ernaartoe, the road to Rio, moet genieten.