HÉ, PSSST!

Hier alvast een ‘tipje van de sluier’ ;)

12 jun

De komende tijd wordt er keihard gebikkeld

We zijn officieel begonnen aan ons laatste traject richting de Olympische Spelen. Mijn bikini heb ik na mijn vakantie in Italië weer in de kast gelegd en ingewisseld voor mijn hockeyoutfit.

Ik heb ontzettend genoten van mijn vakantie samen met mijn verloofde. Het was een fijne combinatie van uitrusten, zonnen en uiteraard goed Italiaans eten. Natuurlijk heb ik niet alleen maar aan het zwembad gezeten. In de buurt van ons appartementje was een kleine speeltuin. Ideaal om de shuttles te rennen en wat krachtoefeningen te doen.

Het wordt lekker pittig: we trainen hard, spelen veel wedstrijden en hebben weinig vrije dagen

Inmiddels zijn we alweer bijna twee weken met Oranje bezig. Op 29 mei was in Amsterdam de officiële aftrap van de laatste fase van onze voorbereiding op de Spelen, waar bondscoach Alyson Annan een presentatie gaf over wat we de komende tijd kunnen verwachten. Ik heb later het programma nog eens rustig bekeken. Het wordt lekker pittig: we trainen hard, spelen veel wedstrijden en hebben weinig vrije dagen.

In de eerste week zaten we direct vijf dagen intern en speelden we de eerste twee wedstrijden van de Rabo Super Serie. De wedstrijden tegen Groot-Brittannië verliepen nog wat moeizaam. We verloren met 2-1 en speelden 1-1 gelijk. Het waren de eerste duels met Oranje na een periode waarin we voornamelijk met onze clubteams bezig waren. We spelen met Oranje een ander systeem dan bij onze clubs, dus daar moesten we weer even aan wennen. We hebben de eerste week meteen grote stappen gemaakt met elkaar.

Het vertrouwen groeit in de ploeg

Inmiddels hebben we onze draai gevonden. We zijn weer wat meer aan elkaar gewend en het vertrouwen groeit in de ploeg. Ik denk ook dat de bekendmaking van de selectie voor de Champions Trophy hieraan heeft bijgedragen. Speelsters weten nu waar ze aan toe zijn voor wat betreft de Champions Trophy in Londen.

Het toewerken naar de Olympische Spelen is erg mooi om mee te maken. Helemaal nu ik weet dat dit mijn laatste Spelen ooit worden. Overigens ben ik daar niet sentimenteel onder, hoor. Het zijn gewoon de feiten en het zorgt er alleen maar voor dat ik extra van het proces geniet.

We willen natuurlijk winnen, maar ons doel in Engeland is voornamelijk onszelf te willen ontwikkelen

Voordat we naar Rio de Janeiro gaan, spelen we nog enkele oefenwedstrijden en natuurlijk de Champions Trophy in Londen. Het toernooi in Londen is een goed moment om te kijken waar we precies staan. We willen natuurlijk winnen, maar ons doel in Engeland is voornamelijk onszelf te willen ontwikkelen. Ik kijk er erg naar uit, hopelijk kijken jullie mee 😉