HÉ, PSSST!

Hier alvast een ‘tipje van de sluier’ ;)

17 okt

De enige juiste beslissing

Het is nu een kleine maand geleden dat ik definitief afscheid heb genomen van het Nederlands Elftal en nog altijd voelt de beslissing goed. Ik ben ergens wel opgelucht en kijk terug op een te gekke tijd. Maar, ik ga het team en het gezamenlijk toewerken naar een doel erg missen.

Mijn mobiel ontplofte op de dag dat ik het nieuws bekendmaakte. Ik kreeg ontzettend veel lieve berichten. Ze waren stuk voor stuk hartverwarmend. Het was fijn om te merken dat zoveel mensen meeleefden en ik moet bekennen dat ik op die dag best emotioneel was. Toch heb ik nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing. Ik heb lang nagedacht over mijn toekomst en het besluit was dus ook niet van de één op de andere dag gemaakt. Nog twee jaar doorgaan met Oranje betekent dat ik weer twee jaar alles moet geven. Voor minder dan 100% kun je namelijk geen topsport bedrijven en op dit moment heb ik het idee dat ik dat niet meer kan opbrengen.

Waarschijnlijk zal het wel gek zijn om ze vanaf de tribune aan te moedigen

Ik heb het ontzettend druk gehad de laatste tijd, dus ik heb weinig tijd gehad om het te laten bezinken. Misschien komt dat wanneer ik het wat rustiger heb of wanneer Oranje een toernooi gaat spelen. Waarschijnlijk zal het wel gek zijn om mijn teamgenoten op het veld te zien staan, terwijl ik ze vanaf de tribune zit aan te moedigen.

Naast het nieuws over mijn afscheid, gebeurde er in de afgelopen weken nog veel meer. Er komen heel veel leuke dingen op me af. Zo heb ik onlangs mijn tweede boek afgemaakt en mijn eigen voedingslijn gelanceerd. Samen met HIDDIT heb ik verschillende producten op de markt gebracht, waar ik hartstikke blij en trots op ben. Mijn lijn bestaat uit drie soorten repen en eiwitshakes, visolie en vitaminepillen. Ze zijn 100 % natuurlijk en ook nog eens erg lekker! Ik krijg veel positieve reacties op de producten en dat is natuurlijk hartstikke mooi. De afgelopen twee jaar heb ik namelijk flink ‘moeten’ proeven. Ook ben ik samen met Naomi naar Parijs gegaan om te shoppen. Het is bij ons een traditie om na een groot succesvol toernooi even samen weg te gaan en een mooie tas te kopen. Het was erg gezellig, we hebben heerlijk gegeten, gedronken en natuurlijk geshopt. Wat een heerlijke stad is Parijs én we zijn allebei een mooie tas rijker.

Ik merk dat ik het heerlijk vind om 's avonds lekker te hockeyen na een drukke dag

Tussen alle afspraken door heb ik natuurlijk ook gehockeyd. Na de Spelen moest ik even mijn draai vinden en mezelf motiveren om weer hard te trainen. Maar nu vind ik het hartstikke fijn weer op het veld te staan met Amsterdam. Ik merk dat ik het heerlijk vind om ’s avonds lekker te hockeyen, na een drukke dag. Sporten is dan een goede uitlaatklep: lekker je verstand op nul en rennen. Wanneer straks halverwege november de winterstop begint, heb ik voor het eerst in mijn leven drie hockeyvrije maanden. Ik weet nu al dat ik niet stil ga zitten en veel andere sporten wil gaan uitproberen. Als je nog tips hebt, laat het me weten! Maar voordat de winterstop begint staan er weer genoeg leuke dingen op het programma. Zo lanceer ik op 31 oktober mijn nieuwe boek  Grenzeloos gezond.  Daar vertel ik je in mijn volgende blog meer over!