HÉ, PSSST!

Hier alvast een ‘tipje van de sluier’ ;)

9 nov

‘Wil mensen blijven inspireren gezond en bewust te leven’

Op 31 oktober is mijn tweede boek Grenzeloos gezond gelanceerd. Eindelijk! Ik ben enorm blij dat het boek nu in de winkels en online te verkrijgen is. Het was weer een fantastisch proces!

Boekpresentatie

Er waren flink wat mensen op mijn boekpresentatie afgekomen. Familie, vrienden, teamgenoten, de pers… Fijn om te zien dat er zoveel interesse was. Het eerste exemplaar heb ik uitgereikt aan mijn goede vriendin Nina Pierson. Ze is een van de oprichters van de saladebar SLA en is hoofdredacteur van het online platform bedrock.nl. We inspireren elkaar heel erg en kunnen urenlang met elkaar praten. Zij weet ontzettend over voeding en ik veel over sport, zo dagen we elkaar vaak uit.

De presentatie was overigens in Miss Mexico, een pop-up bar in Hotel l’Europe in Amsterdam. Een te gekke locatie, dat vanwege het Mexicaanse thema perfect bij mijn boek aansloot. In Grenzeloos Gezond neem ik de lezer namelijk mee op reis, vandaar ook de titel. Er staan recepten in die geïnspireerd zijn op de keukens van de landen waar ik met het Nederlands elftal en tijdens mijn vakanties ben geweest, zoals Ibiza, USA en Argentinië.

In Grenzeloos Gezond neem ik de lezer mee op reis

Ook geef ik tips over hoe je gezond kunt eten als je op vakantie bent. Zo vond ik het eten in Argentinië vaak niet echt lekker. Best lastig, wanneer je daar voor een toernooi twee weken verblijft. In mijn boek vertel ik je wat je dan het beste kunt doen. Verder geef ik adviezen over hoe je het best lange vluchten kunt overleven en beschrijf ik weer leuke sportoefeningen die je overal ter wereld kunt doen.

Een mooi en leerzaam proces

Het schrijven van het boek vond ik – net als de vorige keer – een mooi en leerzaam proces. Al ging het voor Grenzeloos Gezond iets minder gemakkelijk dan voor In Perfecte Conditie, na de Spelen moest ik snel schakelen. Waar ik een jaar lang bijna elke dag op het hockeyveld stond, moest ik ineens dagelijks achter mijn computer zitten. Dat was wennen, daardoor duurde het soms wat langer om mijn tekst op papier te krijgen dan voorheen.

Na een maand flink zwoegen en met een beetje hulp van Kelvin af en toe, is het me gelukt. Ik ben heel blij met het resultaat. Grenzeloos Gezond is toch weer een ander boek geworden dan In Perfecte Conditie. De basis is hetzelfde gebleven, maar de insteek is totaal anders. Zo verschillen de recepten erg, staat er meer in en dus ook meer guilty pleasures. Verder heb ik samen met Kaya weer nieuwe sportoefeningen bedacht en deel ik veel tips.

De basis is hetzelfde gebleven, maar de insteek is totaal anders

Ik weet nog niet of er ooit een derde boek gaat komen. Ik wil eerst genieten van dit proces en afwachten wat de reacties zijn. Tot nu toe zijn ze in ieder geval positief. Ik hoop dat ik mensen inspireer en motiveer om gezond en bewust te leven. Dat wilde ik al voor mijn twee boeken en hoop ik nu te blijven doen, ook nu ik geen international meer ben.

Tijd voor vakantie

Nu is het dan even lekker tijd voor vakantie. De afgelopen periode was enorm hectisch. Het was pittig om na de Spelen direct te starten met Amsterdam en ook nog eens een boek te schrijven. Ik kijk daarom erg uit naar de winterstop, voor de eerste keer in mijn leven heb ik twee maanden vrij! Maar wees niet bang dat ik het hockey niet meer leuk vind. Ik geniet nog heel erg van het spelletje en kijk elke week uit naar de wedstrijd op zondag. Komende week staat alweer de laatste van de eerste seizoenshelft op het programma. We spelen thuis tegen Laren, kom je ons aanmoedigen?