HÉ, PSSST!

Hier alvast een ‘tipje van de sluier’ ;)

18 dec

My Christmas Favourites

Zoals je wellicht weet ben ik gek op kerst. Dat is altijd al zo geweest. Tijdens mijn periode bij Oranje miste ik vaak de voorbereidingen richting mijn favoriete feestdag, omdat ik dan op toernooi was. Dit jaar ben ik voor de eerste keer in lange tijd de hele maand december lekker hockey vrij. Daarom deel ik graag met jullie mijn Christmas Favourites.

Mooiste kerstnummer:

Ik luister heel veel kerstmuziek en kan daar niet vroeg genoeg mee beginnen. In november zoek ik mijn kerst playlist al op. Na een keer of 2 à 3 alles te hebben gehoord, ben ik er voor een dag klaar mee. Maar al snel zet ik ‘m weer op. Ik vind kerstmuziek gewoon écht gezellig. Mijn favoriete kerst album van de afgelopen jaren is die van Michael Bublé. En mijn favoriete nummer van dit jaar is dat die van Kelly Clarkson, Underneath the Tree.

Leukste kerstfilm:

Home Alone 1 is mijn all time favorite. Het is voor mij geen kerst zonder dat ik deze klassieker ergens in de weken voor de feestdagen heb gezien. Ik kijk hem elk jaar. Sterker nog, ik zet hem ook gerust op in de zomer.

Normaal gesproken ben ik niet zo gek op chocolade, maar tijdens de feestdagen kan ik er niet vanaf blijven

Ideale kerstmenu:

We vieren kerstavond bij mijn moeder, samen met mijn 2 oudere broers, aanhang en mijn neefje. We hebben het menu verdeeld in 4 gangen, zodat iedereen iets kan maken. Kel en ik maken dit jaar het voorgerecht.
Het ideale kerstmenu bestaat voor mij uit een voorgerecht met vis, gevolgd door een tussengerechtje. Bij het hoofdgerecht hoort natuurlijk een groot stuk vlees. Een kalkoen bijvoorbeeld, met wintergroenten en een lekker sausje. Het menu wordt afgesloten met een dessert, maar dat bestaat bij ons eigenlijk altijd uit twee gangen. Eerst eten we iets zoets, met veel suiker. We sluiten standaard af met kaas, hoe vol we ook zitten. Meestal is het dan al zo’n 01.00 uur ’s nachts voordat we hieraan beginnen. Vaak denken we vooraf dat we de berg kaas niet op krijgen, maar het raakt toch altijd op. En dat geldt ook voor de druiven, dadels, crackers, toastje en het vijgenbrood. Na de kaas volgt nog de koffie en de thee, met veel kerstkransjes. Normaal gesproken ben ik niet zo gek op chocolade, maar tijdens de feestdagen kan ik er niet vanaf blijven.

Beste winkel voor kerstinkopen:

De kerstversieringen voor in huis haal ik altijd bij Tuincentrum Osdorp, waar ze heel veel mooie en leuke dingen hebben. Mijn cadeautjes voor de vrouwen van de familie haal ik vaak bij Anna + Nina in Amsterdam. Het is een van de leukste cadeauwinkels in de stad. Ook voor de feestdagen hebben ze zoveel leuks! Een andere goede plek is natuurlijk De Bijenkort. De winkel is alleen al vanwege de decoratie een bezoekje waard. Maar ook voor alle cadeautjes. Overigens raad ik wel aan om op een doordeweekse dag te gaan, wanneer het niet zo druk is.

Uiteraard heb ik het versieren in mijn kersttrui en -broek gedaan, mét een kerstmuziekje op de achtergrond

Mooiste kerstboom:

Mijn kerstboom heb ik dit jaar bij Anggrek gehaald. Een van mijn favoriete bloemenzaakjes in Amsterdam, waar ze ook nog eens heel mooie kerstboeketten hebben. Ik heb dit jaar flink wat tijd uitgetrokken om mijn boom te versieren. Ik houd ervan wanneer de kleuren in de boom goed op elkaar zijn afgestemd. Dit jaar heb ik voor witte en zilveren ballen gekozen. Uiteraard heb ik het versieren in mijn kersttrui en -broek gedaan, mét een kerstmuziekje op de achtergrond. Mijn huis heb ik verder rustig versierd met wat rode accessoires. Rood is toch de kleur die bij kerst hoort.

Favoriete kerstoutfit:

Tijdens de feestdagen pak ik flink uit. Ik draag graag een mooi jurkje, met een klein, feestelijk glittertje en draag hoge hakken. ’s Ochtends voel ik me het fijnst in een chill outfit: mijn kerstbroek, kersttrui en een paar dikke sokken. Op Tweede Kerstdag ben ik iets meer casual gekleed. Dit jaar vieren Kel en ik het met wat vrienden en familieleden en gaan we ’s avonds nog de stad in. Ik denk dat ik een mooie broek, met een jasje en paar fijne schoenen aantrek.

Beste kerstcadeau ever:

Eigenlijk kan niets meer tippen aan het cadeau van vorig jaar, toen ik vlak voor kerst ten huwelijk werd gevraagd. Ik ben verder niet zo moeilijk. Je kunt me al heel snel blij maken met iets leuks voor in huis: kaarsen, kandelaars of andere frutsels. Ik vind het vooral heel leuk om cadeautjes te kopen voor anderen en hun reacties te zien.

Ergste kerstblooper:

Twee jaar geleden moesten Kelvin en ik het toetje maken bij mijn moeder thuis. Op Pinterest hadden we grappige kersttoetjes gezien in de vorm van kerstmannetjes, kerstbomen en andere figuurtjes. We besloten om een sneeuwpop te maken van 2 bolletjes ijs, een doormidden gesneden aarbei als hoed, een dropveter als sjaal en kleine M&M’s als knopen. Helaas waren de borden niet koud genoeg. Toen we het nagerecht wilden serveren, was het ijs gesmolten en was het een grote troosteloze bedoeling geworden. Het zag er niet uit… Gelukkig hadden we nog de kaas.