HÉ, PSSST!

Hier alvast een ‘tipje van de sluier’ ;)

30 dec

Op naar 2017!

Het jaar is alweer ten einde en daarmee staat 2017 voor de deur. Een mooi moment om even terug te blikken op een bijzonder jaar en natuurlijk om vooruit te kijken naar 2017, het jaar dat ik ga trouwen.

Olympische Spelen

2016 was een heel hectisch en bijzonder jaar. Sowieso is een olympisch jaar natuurlijk erg vol en dat was dit keer niet anders. Ik kijk met een heel bijzonder gevoel terug op de Spelen. We zijn in korte tijd een enorm hecht team geworden. Het gevoel van verbondenheid is lastig te omschrijven, maar het was heel speciaal. Ik zal al de mooie momenten met het team nooit vergeten.

De wedstrijd zelf heb ik nog niet kunnen terugkijken

Natuurlijk zat er ook een keerzijde aan de Spelen. De verloren finale doet nog steeds pijn en ik moet er daarom niet al te vaak aan denken. De wedstrijd zelf heb ik nog niet kunnen terugkijken en ik vraag me af of ik dat ooit zal gaan doen. Het was mijn dieptepunt van het jaar. Trots ben ik op zilver, teleurgesteld dat het geen goud is.

Einde interlandcarrière

De Spelen van Rio waren mijn laatste toernooi als international. Al vrij snel na het evenement besloot ik te stoppen met mijn interlandcarrière. Na 12.5 jaar in het Nederlands elftal gespeeld te hebben was dit een moeilijke beslissing, maar ik sta volledig achter mijn keuze. De dag dat ik het bekend maakte was erg emotioneel. Ik heb ontzettend veel mooie, lieve en bijzondere reacties gehad.

Een moeilijke beslissing, maar ik sta volledig achter mijn keuze

Inmiddels kijk ik uit naar 2017. Ik wil in het nieuwe jaar uitzoeken wat ik wil gaan doen buiten het hockey om. Ik heb flink wat plannen in mijn hoofd, die ik graag concreet wil maken. Daarnaast moet ik beslissen of ik mijn carrière bij Amsterdam voortzet of dat ik helemaal stop met hockey. En natuurlijk ga ik in juni in Italië trouwen.

Trouwen in Italië

Ik krijg regelmatig de vraag waarom Kel en ik in Italië trouwen. Nou, het antwoord is simpel: het was het land waar ik samen met hem voor de eerste keer op vakantie ging. We hadden nog niet heel lang een relatie en sliepen op een heel idyllische locatie. We zeiden tegen elkaar dat als we ooit zouden gaan trouwen, we het op die plek wilden doen.

Het huwelijksaanzoek was nog niet achter de rug of ik begon ongeveer al fanatiek te pinteresten

Helaas was het huis waarin we sliepen geen officiële trouwlocatie, dus dat hield al snel op. Gelukkig hebben we via Pinterest een fantastisch alternatief gevonden. Het huwelijksaanzoek was nog niet achter de rug of ik begon ongeveer al fanatiek te pinteresten. Heerlijk al die inspiratie. De locatie waar we gaan trouwen is prachtig en volgende week gaan we er weer naartoe om met onze ceremoniemeesters het menu te proeven en langs de bloemist te gaan. Vervelend hè ;)?
Het voorbereiden van de bruiloft verloopt tot nu toe goed. Kel en ik liggen helemaal op één lijn. En ik ben ook erg ontspannen, aangezien ik mijn droomjurk gevonden heb! Ik ben in twee mooie winkels gaan passen en uiteindelijk ben ik bij Bloomfeld geslaagd. Mijn moeder, Naomi en een andere goede vriendin waren erbij.  De eerste jurk die ik in de winkel paste was meteen dé jurk. Ik heb hierna nog acht à negen gepast, maar ik kwam telkens toch terug bij de eerste. Toen ik ‘m voor de tweede keer aantrok, wist ik dat dit het was.

Het duurt nog een paar maanden voordat ik hem écht mag dragen. Ik kan echt niet wachten tot juni. Ik heb er onwijs veel zin in en verwacht ook dat het een fantastisch en emotioneel weekend wordt, met heel veel lieve dierbare mensen om ons heen.
Wat zijn jullie plannen voor 2017?