HÉ, PSSST!

Hier alvast een ‘tipje van de sluier’ ;)

5 feb

Klaar voor nieuwe hockeyavonturen

Na 2,5 maand mijn stick niet aangeraakt te hebben ben ik deze week weer begonnen met de veldtrainingen. Het was weer even wennen, maar ik ben blij dat ik weer op het hockeyveld sta. Vanavond vertrekken we met het team naar Zambia, waar ons een bijzonder avontuur staat te wachten.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het heerlijk vond een tijdje niet op het veld te staan. 2016 is natuurlijk een hectisch jaar geweest en ik was wel even aan rust toe na de laatste competitiewedstrijd. Nou heb ik natuurlijk niet stil gezeten tijdens die twee maanden. Ik heb dan wel niet gehockeyd, fit ben ik gelukkig gebleven. Ik heb verschillende sporten gedaan, zoals Rocycle (workout waarbij je dansend aan het fietsen bent), squash, hardlopen, krachttraining, schaatsen en bootcamp. Toch was het afgelopen week weer wennen toen we begonnen met de veldtrainingen. Conditioneel kon ik het wel aan, maar man, wat voelde ik me motorisch gestoord. Hoe snel kan het gaan. Het frustreerde me wel een beetje, maar ik vond het vooral ontzettend leuk om al mijn teamgenoten weer bij elkaar te zien. We hebben gesproken over de komende maanden, maar ook over onze teamtrip. Vanavond vertrekken we namelijk voor een week naar Zambia.

Man, wat voelde ik me motorisch gestoord

Het idee voor deze bijzondere bestemming kwam van Maria Verschoor, die ambassadeur is van de stichting Hockey Dreams Foundation. Deze stichting zet zich in om Afrikaanse jongeren een betere toekomst te bieden voor en door middel van hockey. De foundation leidt bijvoorbeeld coaches op, zodat zij hun kennis kunnen overbrengen op de Afrikaanse kinderen. Hierdoor kunnen honderden kinderen leren, sporten en plezier maken. Wij vertrekken vanavond dus met onze koffers, goed gevuld met hockeyspullen naar Zambia om daar sticks, schoenen, kleding en scheenbeschermers uit te delen. De eerste drie dagen staan vol met trainingen, clinics en we zullen er zelfs een wedstrijd spelen. We overnachten op een soort campus, back to basic en zonder wifi.

We overnachten op een soort campus, back to basic en zonder wifi

Na deze 3 dagen rijden we naar een ander gebied waar we op safari zullen gaan. Daar slapen we in prachtige lodges en gaan we op zoek naar de big five. Ik kan niet wachten! Ik ben erg benieuwd wat ons te wachten staat en ik houd jullie natuurlijk op de hoogte via social media. Althans, als de internetverbinding meewerkt. Zo niet: ook wel eens rustig en bovendien houd ik dan wat tijd over om te werken aan mijn motoriek.
Liefs!
P.S. De foundation Hockeydreams heeft een crowdfunding pagina aangemaakt om geld in te zamelen om hockeykampen te organiseren voor kansarme kinderen in Afrika. Meer weten? Klik hier.