HÉ, PSSST!

Hier alvast een ‘tipje van de sluier’ ;)

17 aug

Het EK Hockey in Amstelveen

Na het succesvolle EK damesvoetbal en het WK atletiek gaat de oranjestemming gelukkig nog even door. Morgen start namelijk het EK hockey in Amstelveen. Tien dagen lang zal er gestreden worden door zowel de mannen als de vrouwen om de Europese titel.

Er is veel veranderd het afgelopen jaar. Het EK is het eerste titeltoernooi sinds de Olympische Spelen in Rio augustus 2016, dus een perfect moment om te zien waar Nederland staat.

 

Zoals jullie weten sta ik tijdens dit prestigieuze toernooi niet op het veld. Nog steeds sta ik 100 procent achter mijn keuze, maar ik weet zeker dat ik jaloers zal zijn op de speelsters. Een toernooi in eigen land is de meest fantastische ervaring. Het brengt me even terug naar het EK 2009, ook in het Wagener stadion. 23 Jaar was ik en maakte de grootste lol met mijn teamgenoten tijdens dit toernooi. Na een lange, pittige voorbereiding speelden we erg goed en wonnen het toernooi vrij gemakkelijk. Zonder twijfel dat de vele oranjefans een grote bijdrage aan hebben geleverd. Het was direct een mooie reden om samen met Naomi van As naar Milaan te vliegen om daar de titel te vieren.

 

Het doet me uiteraard ook denken aan het WK 2014 in het ADO Den Haag stadion. Wat een toernooi, wat een sfeer en wat een herinnering. 16.000 fantastische oranje fans die ons naar de overwinning hebben geschreeuwd. De komende 1.5 week zal ik alle dames wedstrijden vanuit de NOS studio als analist bekijken. Ik heb er enorm veel zin in en hoop ook nu mijn steentje bij te dragen, maar dit keer als supporter.