HÉ, PSSST!

Hier alvast een ‘tipje van de sluier’ ;)

18 sep

Recept: Salade met vijgen, geitenkaas en avocado

Deze super simpele salade is voedzaam, gemakkelijk te maken en daarnaast erg lekker. De combinatie van geitenkaas en vijgen vind ik heerlijk en de avocado bevat veel onverzadigde vetten die je nodig hebt. Ik heb deze versie zonder walnoten gemaakt (mijn liefde ‘begrijpt écht niet dat er mensen zijn die noten door de salades strooien’), maar stiekem vind ik mét een stuk lekkerder.
Binnen een kwartier heb je deze heerlijke salade op je bord liggen, een ideaal lunchgerecht.

Ingrediënten:

4 vijgen
75 gram rucola mix (of spinazie)
verse geitenkaas
1 avocado
Evt 2 handjes walnoten
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel honing
Zout en peper

Bereiding:

Snijd de vijgen in kwarten en de avocado in stukjes. Bereid de dressing door de olijfolie te mengen met het limoensap, de honing en wat zout en peper. Crush de walnoten en kruimel de geitenkaas. Leg de salade in een schaal en daarover de vijgen en avocado. Strooi de noten en geitenkaas over de salade en meng de dressing er doorheen. Eet smakelijk!