HÉ, PSSST!

Hier alvast een ‘tipje van de sluier’ ;)

2 mrt

Wat iedereen zou moeten weten over visolie

Visolie is één van de voedingssupplementen die iedereen goed kan gebruiken. De meesten van ons krijgen namelijk lang niet genoeg vette vis binnen, waardoor we waardevolle voedingsstoffen tekortkomen.
In dit artikel vertellen we je daarom wat visolie voor je gezondheid kan betekenen en hoe je er optimaal van profiteert.

 

 

1: Goed voor je hart en bloedvaten
Wist je dat aandoeningen aan het hart en vaatstelsel bij de meest voorkomende doodsoorzaken horen? Hoe groot de kans is dat jij hiermee te maken krijgt, wordt door verschillende dingen beïnvloed. Een laag HDL-cholesterol, een hoge bloeddruk en plaque in je aderen kunnen je risico bijvoorbeeld verhogen.
Visolie kan je helpen om je risico op hart- en vaatziektes flink te verkleinen, omdat:
  • Het helpt om je HDL-cholesterol te verhogen.
  • Het helpt zelfs in kleine hoeveelheden al om je bloeddruk te verlagen.
  • Het voorkomt de vorming van plaque in je aderen en helpt om bestaande plaque minder schadelijk te maken.
  • Het helpt om je triglyceriden waarden te verlagen.
2: Ontstekingsremmende werking
Een ontsteking hoeft zeker niet altijd slecht te zijn. Ontstekingen zijn namelijk een manier om je lichaam te beschermen tegen ongewenste indringers, zoals virussen en bacteriën. Daar zijn we dus blij mee!
Daarnaast zijn er ook ontstekingen om minder blij mee te zijn. Deze maken je namelijk juist ziek in plaats van dat ze je lichaam beschermen. Dit zijn laaggradige ontstekingen, die vaak lang aanhouden en zelfs chronisch kunnen zijn. Deze ontstekingen merk je vaak niet direct op, maar ze kunnen wel je risico op overgewicht, hartziektes en diabetes vergroten.
Visolie heeft een ontstekingsremmende werking en helpt je daardoor om deze laaggradige ontstekingen te voorkomen en bestrijden.
Last van artrose? Dan kan visolie dankzij deze ontstekingsremmende werking ook helpen om de gewrichtspijn te verminderen.

3: Kleiner risico op oogaandoeningen
Omega 3-vetzuren maken een belangrijk onderdeel uit van je ogen. Mensen die te weinig omega 3 binnenkrijgen hebben daardoor een grotere kans op oogaandoeningen. Aangezien visolie rijk is aan deze vetzuren, helpt het om je ogen te beschermen tegen oogziektes.

4: Een gezond gewicht
Doordat visolie zoveel omega 3-vetzuren bevat, draagt het ook bij aan een gezond gewicht. Omega 3 helpt je namelijk om je hongergevoelens te verminderen.
Er zijn verschillende onderzoeken gedaan om te kijken of visolie je echt kan helpen om slanker te worden. In 2007 werd er bijvoorbeeld een onderzoek gepubliceerd waaruit bleek dat de hoeveelheid lichaamsvet van de proefpersonen verminderde door visolie te nemen en regelmatig te sporten.
Daarnaast helpt de omega 3 uit visolie je ook om je hormonen in balans te krijgen. Je zou je hormonen misschien niet zo snel aan je gewicht koppelen, maar deze twee hebben veel meer met elkaar te maken dan je zou verwachten. Je hormonen beïnvloeden namelijk niet alleen je eetlust, maar ook hoe snel (of juist langzaam) je vet verbrandt en opslaat. Erg belangrijk dus!

5: Bescherming tegen auto-immuunziektes
Auto-immuunziektes: je hebt er vast al eens van gehoord of misschien ben of ken je iemand die er mee te maken heeft. Bij een auto-immuunziekte valt je immuunsysteem je eigen lichaamscellen aan, wat tot allerlei vervelende of zelfs gevaarlijke gezondheidsproblemen leidt.
Er wordt gedacht dat visolie kan helpen om je risico op auto-immuunziektes te verkleinen. Waarschijnlijk heeft ook dit weer te maken met de omega 3 die erin zit. Onderzoekers zijn nog bezig om precies te achterhalen wat het effect van visolie is en waar dit aan te danken is.

6: Een gezonde huid
In je huid zitten veel omega 3-vetzuren. Om je huid gezond en mooi te houden, is het daarom belangrijk om voldoende omega 3 binnen te krijgen. Krijg je er te weinig van binnen? Dan kan je last krijgen van een droge en schilferige huid. Ook kunnen huidproblemen zoals acne, psoriasis en eczeem erger worden als je lichaam omega 3 tekortkomt.

Belangrijk om te weten: vitamine E
Als je visolie neemt, is het verstandig om dit te combineren met vitamine E. Je lichaam gebruikt namelijk meer van deze vitamine als je visolie gebruikt.
Bovendien zorgt vitamine E ervoor dat de visolie een nog positiever effect op je lichaam heeft. De combinatie van visolie met vitamine E biedt namelijk een extra goede bescherming tegen oxidatieve schade. Dit is schade die veroorzaakt wordt door vrije radicalen.
Precies om die reden, bevat de HIDDIT Visolie ook 25% van de ADH vitamine E. Meer daarover lees je hier.

 

Visolie helpt je dus op verschillende manieren om je lichaam gezond te houden. Het is een van de allerbeste bronnen van omega 3, een voedingsstof waar veel mensen een tekort aan hebben. Deze omega 3 en de andere voedingsstoffen uit visolie dragen bij aan een lager risico op hart- en vaatziektes, ontstekingen, oogaandoeningen en huidproblemen.

 

Bronnen: 
https://www.puurfiguur.nl 
http://ajcn.nutrition.org/content/85/5/1267.abstract
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10731001