HÉ, PSSST!

Hier alvast een ‘tipje van de sluier’ ;)

4 jul

Bezoekje aan het eiland Oostenburg in Amsterdam

Vorige week werd ik uitgenodigd om een kijkje te nemen op het eiland Oostenburg. Waar? Ja eiland Oostenburg, een eiland in het centrum van Amsterdam, waar behalve Roest en Rita Rosa, nu nog niet zoveel te beleven valt. De komende jaren wordt hier echter een duurzame en autoluwe stadswijk gebouwd met prachtige nieuwe appartementen, horecagelegenheden en binnentuinen. 

Kelvin, Bowie en ik werden opgepikt door een prachtige klassieke ecoboot. Met schipper Wim aan het roer, voeren we via een leuke omweg naar het eiland Oostenburg. We hebben wel vaker op een boot door de Amsterdamse grachten gevaren, maar met de parate kennis van Wim, was het toch nét even wat leuker en leerzamer. Een absoluut aanradertje als je op de hoogte wilt zijn van alle ins and outs van de Amsterdamse grachten en panden. Zoek maar even op Ambolux en je hebt hem te pakken. 
Ik moet eerlijk zeggen, ik had nog nooit gehoord van eiland Oostenburg. Ooit heb ik geborreld bij Roest, maar dat was het wel. Eenmaal aangemeerd en afgezet door Wim was ik verrast over de mogelijkheden die het eiland biedt. Er is veel ruimte, het ligt direct aan de Wittenburgervaart en je kijkt uit over de gezellige VOC-kade en het water. Er wordt al druk gebouwd, aangezien de eerste appartementen eind 2020 opgeleverd zullen worden. Bij de bouw van de appartementen wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame producten en hergebruikte materialen. Slimme installaties zorgen voor extra comfort en minder energieverbruik. Ieder pand heeft zijn eigen architect, wat ik dus heel leuk vind. Dit zorgt namelijk voor verscheidenheid en dat oogt dan weer heel mooi. 
Er komt 1 groot parkeerhuis op het eiland en voor de rest zal het autoluw zijn. Daarnaast komen er daktuinen en weelderige binnentuinen, dus er is genoeg groen aanwezig op het eiland. En tot slot zullen er veel nieuwe horecagelegenheden komen, zodat er een levendige sfeer zal onststaan. 
Kortom, eiland Oostenburg wordt omgetoverd tot een prachtige, groene en autoluwe stadswijk met unieke, duurzame en energiezuinige appartementen aan het water. 
Ik vond het nogal toevallig dat wij uitgenodigd werden een kijkje te nemen op het eiland aangezien Kel en ik al 100 jaar bezig zijn met het zoeken naar een geschikt koophuis in Amsterdam. Na al die tijd verwacht je dan ook echt wel te weten in welke richting je zoekt, maar bij ons is inmiddels het tegenovergestelde het geval. Van oude panden in de binnenstad tot aan moderne appartementen aan de rand van de stad, we hebben ze allen verblijd met een bezoekje. De laatste tijd hebben we ons iets meer opengesteld voor nieuwbouwprojecten. Interessante bouwplannen op bestemmingen in en rondom Amsterdam. 
We zijn tevens nog erg gehecht aan de wijk waar we nu wonen, dus of we ook echt daadwerkelijk de stap gaan maken is nu nog even de vraag. Maar we gaan het overwegen en houden je uiteraard op de hoogte 🙂 Ik zou je in ieder geval adviseren om te gaan kijken, want dit project is echt de moeite waard! Boek dan gelijk even een boottochtje met Wim voor de gezelligheid…